Instructiuni materiale
Instructiuni materiale

Instructiuni materiale:: Folie transfer termic

Tricourile si materialele inscriptionate cu folie pentru transfer termic nu se calca pe suprafata imprimata, se spala intorcind tricoul pe dos la o temperatura de maxim 35 de grade.
Nu se spala decit la cel putin 24 ore de la imprimare. Datorita multitudii de materiale textile existente pe piata, a vopselelor folosite si a modului de intretinere si curatare cu diferiti detergenti, durata foliei pe materialul textil este diferita.

Instructiuni materiale:: Folie adeziva

Este proiectata pentru realizarea de reclame la exterior si interior pentru o perioada scurta sau medie (inscriptionari auto, vitrine, casete luminoase, standuri expozitionale, alte decorari de exterior si interior).
Durabilitatea foliei în exterior este de 5 ani pentru alb și negru, 4 ani pentru transparent, colorate și culori metalice (in functie de producator si expunerea la conditiile externe durabilitatea foliei se schimba). Se recomanda pentru infolieri auto pe suprafete mari sau cu folie transparenta pentru protectie sa se foloseasca folii speciale pentru acest tip de colantare. Folia reflectorizanta folosita pentru inscriptionari auto are un adeziv mai puternic iar decolantarea acesteia poate cauza deteriorarea vopselei. Decolantarea si aplicarea foliei pe suprafete revopsite necorespunzator poate sa deterioreze suprafata revopsita.
Dupa decorare masina nu se va spala cu jet cel putin 1 saptamana. Nu se da cu jetul de apa pe marginea autocolantului. Nu se va trata suprafata infoliata cu solventi organici (diluanti, benzina, etc.).

Instructiuni materiale:: Folia adeziva printata

Durabilitate: Până la 4 ani, neprintată, expunere verticală. Decorări exterioare sau interioare, pe termen scurt până la mediu (printuri de diferite dimensiuni, decorare vehicule pe suprafețe plane, semne diverse, display-ere etc.). Atunci când este aplicată pe suprafețe din oțel, folia nu întreține arderea, conform DIN 4102-1, îndeplinind clasificarea B1. Rezistă la temperaturi între -40 și +80°C. Durabilitate la exterior: 4 ani (material neprintat, aplicare exterioară verticală, climat normal central-european). Dupa decorare masina nu se va spala cu jet cel putin 1 saptamana. Nu se da cu jetul de apa pe marginea autocolantului. Nu se va trata suprafata infoliata cu solventi organici (diluanti, benzina, etc.).

Instructiuni materiale:: Banda Magnetica

Pentru o durată de viață cât mai lungă a foliilor magnetice și pentru protejarea suprafețelor metalice pe care acestea se aplică, se vor respecta instrucțiunile de mai jos:

Utilizarea foliei magnetice Înainte de aplicarea foliei magnetice pe suprafața metalică, asigurați-vă că vopseaua e perfect uscată și curățată (timp estimat pentru ca vopseaua să fie perfect uscată este de 90 zile la o vopsea nouă, 60 zile dacă se aplică un strat transparent de protecție a vopselei, și 2 zile în cazul unui polish auto. Nu utilizați folia magnetică pe suprafețe revopsite peste vopseaua inițială. Asigurați-vă că folia magnetică este așezată pe o suprafață plană, astfel încât să fie evitate golurile de aer. În cazul în care folia magnetică este aplicată în mod incorect, cu bule de aer între folie și metal, atunci trebuie desprinsă și reaplicată. Nu trageți de folia magnetică după ce aceasta a fost aplicată, deoarece această operațiune poate provoca întinderea sau deformarea materialului. Nu utilizați folia magnetică pe suprafețe metalice orizontale expuse direct razelor solare sau la temperaturi mai mari de 70 de grade Celsius. Fiți conștienți de faptul că utilizarea pe termen lung a foliei magnetice pe suprafețe expuse frecvent luminii solare (vehicule, de exemplu) poate genera modificări ale culorii vopselei în zonele neacoperite de folie magnetică în raport cu cele acoperite de aceasta. 3. Aplicarea și curățarea foliei magnetice Suprafața foliei magnetice trebuie curățată înainte de orice prelucrare, în special în cazul în care este folosită pentru imprimare. (Folia magnetică atrage praf/particule electrostatice). Îndepărtați folia magnetică în mod regulat pentru a curăța zona dintre folia magnetică și suprafața metalică pe care este aplicată unde se poate aduna praf și umezeală (în special când poziționarea foliei magnetice se face în aer liber). Pentru curățarea suprafețelor pe care se aplică folia magnetică, precum și a foliei propriu-zise se recomandă utilizarea unui detergent cu PH neutru. Ambele suprafețe vor fi șterse cu o cârpă moale după care vor fi lăsate să se usuce în aer liber. Îndepărtați săptămânal folia magnetica și curățați suprafețele pe care e aplicată. Pentru protecția vopselei, în special la vehiculele noi, această operațiune se va face zilnic.